Всички категории
Статии

Статии

Пет необходими техники за антикорозионна защита на вентила на енергоспестяващ въздушен компресор

Време: 2023-07-20 Хитове : 31

Шанхай Въздушен компресор с постоянен магнит за преобразуване на честота. Оптимизация на доставките на Zhenenergy консервационен въздушен компресор, използвайте дълго време, използвайте повече клиенти. Енергоспестяващ въздушен компресор, надежден! Ние непрекъснато се стремим към подобряване на качеството и напредък в енергоспестяващата ефективност. Третото поколение двустепенна компресия с променлива честота на Seize с постоянен магнит винтов въздушен компресор спестява около 30% електроенергия средно, а ние сме специализирани в "електрически тигър". купете Енергоспестяващ въздушен компресор Изберете Seize, вашата надеждна марка въздушен компресор!

图片 7_ 副本

1. метод за обработка на метална повърхност

Процесите на обработка на повърхността на метала включват покриване на сън, повърхностна инфилтрация, пасивиране на повърхностно окисление и т.н. Целта му е да подобри корозионната устойчивост и механичната способност на металите.

2. Приет е методът на неметалните материали

Устойчивостта на неметална корозия е отлична. Докато работната температура и налягането на вентила отговарят на изискванията за неметални материали, той може не само да реши проблема с корозията, но и да спести обичайните неметални материали като тяло на клапана, капак на клапана, облицовка и уплътнителна повърхност портови клапани от благороден метал. Що се отнася до уплътненията и пълнителите, те са направени главно от неметални материали, като PTFE и хлориран полиетер за орална употреба, и каучук като бутадиен каучук и каучук Ding Qing за облицовка на клапани, докато тялото на клапана и капакът на клапана са направени от обикновени чугунени и карбонови ключове, които не само

3. Метод на нанасяне на покритие със спрей

Покритието е най-широко използваното антикорозионно средство и е незаменим антикорозионен материал и идентификационен знак в продуктите на клапаните за въздушни компресори. Покритието също е неметален материал, който обикновено е направен от синтетична смола, каучукова суспензия, растително масло, разтворител и др., Покривайки металната повърхност, изолирайки средата от атмосферата и постигайки целта на антикорозията.

4. Добавете инхибитор на корозия

Добавянето на малко количество други специални вещества в корозивни среди и корозивни вещества може значително да забави скоростта на корозия на металите. Това специално вещество се нарича инхибитор на корозията. Инхибиторът на корозията се състои от натриев нитрит и натриев хромат, които могат да направят пасивиращ филм върху повърхността на стеблото на клапана и да подобрят устойчивостта на корозия на стеблото на клапана. Разтворителят може да накара инхибитора на корозията да се разтвори бавно и да играе смазваща роля; Добавяйки цинков прах към азбеста като жертвен метал, всъщност цинкът също е инхибитор на корозията, който може първо да се комбинира с хлорид в азбеста, така че възможността за контакт между хлорида и метала на стеблото на клапана е значително намалена, като по този начин се постига целта на антикорозията. Ако към покритието се добавят инхибитори на корозията, като червено олово и калциева оловна киселина, повърхността на вентила може да се напръска, за да се предотврати атмосферна корозия.

5. Контролирайте корозивната среда

Така наречената среда, има два вида широк смисъл и тесен смисъл, широкият смисъл се отнася до околната среда около инсталацията на клапана и неговата вътрешна циркулационна среда; В тесен смисъл околната среда се отнася до условията около вентилната инсталация. Повечето среди не могат да бъдат контролирани и производственият процес не може да се променя произволно. Само при условие, че няма да причини увреждане на продуктите и процесите, могат да бъдат приети методи за контрол на околната среда, като дезоксидация на котелна вода, регулиране на стойността на PH чрез сода каустик в процеса на рафиниране на нефт и т.н. Следователно, добавянето на инхибитор на корозия и електрохимични защитата също принадлежи към контролирането на корозионната среда.

Seize е специализирана в изследването, разработването, производството и продажбите на енергоспестяващи въздушни компресори. Основните продукти са двустепенна компресия с постоянен магнит с променлива честота винтови въздушни компресориВъздушен компресор с постоянен магнит с променлива честота, двустепенен винтов въздушен компресор, персонализиран енергоспестяващ въздушен компресор с ниско налягане, безмаслен въздушен компресор и т.н., спестявайки средно 25-30% електроенергия в сравнение с обикновените въздушни компресори.

Висококачественият енергоспестяващ въздушен компресор Seize се използва широко в текстилната, химическата промишленост, стъклото, керамиката, цимента, химическата промишленост и други индустрии. Обемът на продажбите му е в цялата страна, а продуктите му се изнасят в Югоизточна Азия, Южна Азия и Африка и са добре приети от клиентите.

Официален уебсайт на Seize Air Compressor Адрес: www.seizeair.com.cn;

24-часова гореща линия: 400-688-1455.

图片 8_ 副本


Предишна

2023 г. Специална среща за обучение относно политиката за енергоспестяване в област Джиншан | Съсредоточете се върху ниски въглеродни емисии, вземете енергоспестяващ въздушен компресор, който помага за зеленото развитие на индустриалните предприятия.

Всички Напред

Лятото е горещо, на какво трябва да се обърне внимание при управлението на енергоспестяващи въздушни компресори? Една статия ви казва!

Горещи категории